18 juni 2008

Inget bra betyg för Östra Göinge kommun

Blev lite rädd när jag idag läste Kristianstadsbladet på nätet idag. I min gamla hemkommun Östra Göinge har man låtit kommuninvånarna svara på en frågor om kommunen.
Totalt ska 1000 personer ha deltagit i undersökningen som skickades ut via post. Lite mer än hälften ska ha tagit sig tid att svara på frågorna, och det är svaren jag är lite rädd för. Det är nämligen ingen rolig läsning för kommunledningen.


Bland dom mest anmärkningsvärda resultaten är bla att inflytandet över och förtroendet för politikerna är jätte dåligt och lika så är förtroende för äldreomsorgen och de sämst utsatta väldigt dåligt. En fråga i enkäten är hur många som skulle avråda en släkting eller vän att flytta till kommunen och här svarade hela 38 procent ja. Inte bra.

Men det fanns saker som fick bra betyg i undersökningen också och då bla Räddningstjänsten.
Som sagt har jag själv bott i Östra Göinge kommun mellan 1987 och 2007 och trivdes väldigt bra, men håller med om äldreomsorgen. Den har skötts på ett mycket dåligt sätt. Man byggde nya fina servicehus för flera miljoner för att sedan 10 år sedan lägga ner dom och något år därefter öppna dom igen…. Var finns logiken. Nu har ju stora delar av socialnämnde avgått och förhoppningsvis kan det bli ordning och reda igen inom äldreomsorgen i kommunen.

Inga kommentarer: