18 juli 2008

Golden Sands Del 1

Jag har ju tidigare utlovat att berätta om upplevelser från semestern i Bulgarien och Golden Sands. Idag är det dags för del 1.
Detta var min tredje resa till Bulgarien, men den första till Golden Sands. Och med facit i hand så är Golden Sands många gånger bättre än Sunny Beach. Dels är det betydligt lugnare i Golden och inte så mycket fulla människor som det var i Sunny Beach. Men nu ska vi också komma ihåg att vi var i Golden Sands precis i början av semesterperioden och det är mest folk här i mitten av juli så då kanske det är lika mycket fulla männsikor som i Sunny Beach.
En annan sak som också skiljer sig mellan de båda turistorterna är den inhemska befolkningen och personalen på hotellet. Även här vinner Golden Sands. Tror bara vi stötte på ett par otrevliga på hela resan och det kan man göra hemma också.


Vi bodde på Berlin Green Park Hotell och det ligger ca 300 meter från havet (fågelvägen) och det tog ca 10 minuter att ta sig till stranden och till Shopping gatan. Helt okej tyckte vi. Hotellet låg dessvärre uppet på ett berg så hem prommenaden var rätt så jobbigt med många trappor och branta backar. Hotellet är ett fyrstjärnigt och i väldigt bra standard. Rummen var bar men tyvärr fick vi utsikt mot en bergsvägg och skog. Hade varit mysigare med havsutsikt, men man kan inte få allt.Green Park är ett all inclusive hotell, så det är bara att äta och dricka. Maten på hotellet var mycket bra men efter en vecka var man ganska trött på den trots att dom varierade rätterna väldigt bra.

När man låg på stranden fanns möjligheten att hämta dricka och enklare mat vid ett hotell i samma kedja som låg alldeles vid stranden. Perfekt.
Del 2 om Golden Sands hittar du i min blogg den 25/7 kl 18.00


Inga kommentarer: