9 sep. 2008

Adam Alsing gästar Mickedahl.se´s blogg


Foto: http://www.artist1.se/
Tidigare publicerad 29/8 06:00

Då är det dags för den tredje gästen här i Mickes Blogg.
Idag hälsar vi Adam Alsing programledare i Äntligen morgon på Mix Megapol och även programledare i TV4.

Hallå där Adam. Hur är läget?
Jotack, i stort sett bra men jag tror jag börjar bli förkyld. Mår sämre och sämre för varje minut som går. Funderar på att gå hem och lägga mig lite...

Då får vi hoppas att du kurrerar dig snabbt. Till vardags är du programledare tillsammans med Gry Forsell i Äntligen Morgon på Mix Megapol. Hur är det att sända radio så tidigt på morgonen?
Ja, det är tidigt men det är roligt. Vidrigt när klockan ringer klockan 05 men så fort man kommer till studion så blir det bra. Det är kul med radio!

Du har inga problem med att gå upp så tidigt?
Jag har märkligt nog lättare att gå upp 05 än 08, har ingen aning om varför. Det svåra är att gå och lägga sig i tid... Siktar på 23 men det brukar tyvärr bli senare.

Du har ju arbetat med många olika saker bla programledare i tv, men hur kom det sig att du blev programledare i Mix Megapol?
Jag började med radion när jag var 18 på SR P4 Radio Värmland så det är i radion jag har mina rötter. Det fanns en kanal i Stocholm som hette Radio City och där körde jag några år, när dom sedan lade ner den blev det Mix Megapol.

Vilket är roligast, att jobba med tv eller radio?
Båda är roliga fast på helt olika sätt. Radio är enklare och kräver inte lika mycket lull-lull i form av fina kläder och smink och sånt. Radion är också enklare för man kan bestämma allt själv och göra det man bestämmer blixtsnabbt. Det är mic-kabeln som sätter gränsen. I TV måste man bestämma med bildproducent, fotografer, ljudtekniker och ljudtekniker om man skall flytta sig fem meter åt sidan. Typ.

Ni har ju många gäster i ert morgonprogram men finns det någon gäst som du drömmer om att få ha med i programmet?
Ja, man har ju alltid drömgäster som Kungafamiljen och sånt men dom lär ju aldrig dyka upp. Annars har vi haft dom flesta i studion. Skulle gärna intervjua Peter Forsberg, han har inte varit hos oss ännu.

Hur mycket föreberedelser har ni inför ett morgonprogram? Har ni en redaktion eller är det bara du och Gry?
Vi är en redaktion bestående av Malin och Erika. Malin är med på morgonen och hjälper till med telefoner och sånt, Erika jobbar lite senare med gäster och innehåll. Och så är Sven med lite övergripande.
Efter sändning vid 10 så jobbar vi med nästa dags program i ett par timmar eller tills vi är klara. jag brukar också ta en timme på kvällen till att finslipa intervjuer och sånt.

Vi leker med tanken att du inte får arbeta inom radio,tv och tidningar, vad skulle Adam Alsing då sysslat med?

Då skulle jag vara kock eller psykolog. Hockeyproffs är inget alternativ längre tyvärr...

Okej, men du har förkärlek till hockey och håller på Färjestad. Det är snart dags för Elisterie start. Hur tror du det går för ditt lag?
Jag vet inte riktigt var jag har pöjkera i dagsläget. Om Nordström och Jönsson är tillbak och får vara hela så ser det väldigt bra ut. Men som sagt, vi får se när serien börjar. Hittills har ju resultaten varit så där. Men försäsong är alltid försäsong.

Tillsist Adam, när får vi se dig i tv rutan nästa gång?
Någon gång i höst dyker jag upp i Tack Gode Gud på TV4.

Tack så väldigt mycket Adam att du ville ställa upp här i min blogg och jag önskar dig lycka till med det du gör.
Tack själv!

Inga kommentarer: