21 okt. 2008

Elfsborg är ikapp Kalmar.

Det som såg så klart ut för några veckor sedan för Kalmar FF´s del är inte lika givet idag. Elfsborg vann idag i allsvenskan mo Trelleborgs FF och är nu på samma poäng som Kalmar FF. KFF är före i tabellen eftersom dom har fler gjorda mål.
Elfsborg slog Trelleborg med hela 4-1 och visade verkligen att dom vill vara med och tampas om guldet. Under matchen blev båda Trelleborgs tränare Tom Prahl (bilden) och Alf Westerberg uppvisade på läktaren av domaren Sven-Martin Åkesson. Läs mer i Aftonbladet , Sydsvenskan.se , Sydsvenskan ,Dagens Nyheter & Helsingborgs Dagblad

På fredag är det dags för mig igen att se en Allsvensk match live. Jag ska till Halmstad och se HBK möta Sundsvall. Så här på förhand känns det som en säker seger för Halmstads del med tanke på hur bra dom spelade mot Ljungskile.

Det har ju spelat en hel del fina matcher i Champions Leauge. Vi har ju inget svenskt lag med men däremot har vi domare som får den ena toppmatchen efter den andra. Idag dömde Peter Fröjdfeldt, Henrik Andrén, Magnus Sjöblom (bilden) & Martin Ingvarsson matchen Fernebache-Arsenal. En match som Arsenal vann med 5-2. Det var inte bara i Arsenals match det blev många mål, för Villarreal-Ålborg slutade 6-3, Steaua Bucuresti-Olympique Lyonnais 3-5 samt Manchester United - Celtic 3-0. I toppmötet mellan Juventus och Real Madrid gick Juvetus segrande ur den kampen med 2-1.
Peter Fröjdfeldt närmar sig slutet av sin internationella karriär som domare eftersom att han nästa år fyller 46 år. Fifa & Uefas gräns för att döma är 45 år. Däremot finns ingen åldersgräns i Sverige. Tråkigt för Europa och världen att Fifa har den åldersgränsen efter som Peter är en av Europas bästa domare.

Foto: Martin Ingvarsson
Peter Fröjdfeldt, Magnus Sjöblom & Henrik Andrén i omklädningsrummet i Turkiet några timmar innan matchen i Champions Leaugue.

TILLBAKABLICK BLAND INLÄGGEN:

*Glimma Hockey & Wattholma IF samt fotboll (20/10)
*Dolly var fantastisk (5 juli, från min gamla blogg)
*Fantastisk Allsångskväll (3 juni från min gamla blogg)
*Vi var på Liseberg när olyckan skedde (15 juli)
*SENASTE INLÄGGEN HÄR

Inga kommentarer: