20 okt. 2008

Glimma Hockey & Wattholma IF Hockey samt fotboll.

Ja, under säsongen 2008-2009 kommer jag att skriva lite extra om tre hockeyklubbar i Sverige. Rögle som ligger i Elitserien och sedan om två lag som ligger i de lägre divisionerna. Glimma Hockey som spelare i Div 3 i Skåne och Wattholma IF som spelar i Div 4 i Uppland.

Jag kommer kanske inte skriva om varje match men lite då och då.
I detta inlägget kommer jag ge dig lite mer fakta om Glimma och Wattholma.

Glimma Hockey kommer i från norra skåne dvs från Glimåkra.
Föreningen bildades 10 mars 19543 och var till en början en del av Glimåkra IF men blev sedan en självständig förening. Glimma Hockey har producerat flera duktiga spelare bland annat Mattias Bosson, Jörgen Alricsson, Johan Finnström, Daniel Johansson & Jakob Johansson. De två sistnämnda spelar i Rögle BK.
Glimma spelar sin matcher sedan 1990 i Trollarinken och dessför innan spelade man matcherna i "Isblåsan" som hemmarinken kallades för.
Just nu spelar Glimma i den lägsta serien som finns i Skåne nämligen division 3 men har som målsättning av klättra i tabellerna.
Laget tränas denna säsong av Magnus "Lillen" Nilsson, Lars-Åke Ingesson och Lasse Carlsson.


Wattholma IF Hockey spelar i Div 4 Uppland och Vattholma är en liten by som ligger ca två mil utanför Uppsala.Föreningen bildades redan 1920 men hockey kom inte på programmet förrän 2000 då Anders Wallin tog initiativ till att starta hockey inom kluben.
Laget har ingen egen ishall utan spelar sin hemma matcher Gränby´s ishallar (samma som Almtuna) där man också tränar. Det märks på träningstiderna att laget spelar i fyran för då får man dom tiderna som blir över. Jag lider faktiskt lite med killarna när jag så mellan vilka tider man tränar.Man har blivit tilldelade måndagar 22.15-23.15 & tisdagar 22.00-23.15. Det är ju tider när jag sover :).
Laget tränas i år av Stig Bernsten.
Tidigare spelade Wattholma i div 4 norra Stockholm där man förra året blev 3:a men inför säsongen bildades div 4 Uppland och man flyttades dit.

Dagens nyhet idag för alla Rögle fans var att man skrivit kontrakt med den Österrikiska målvakten Jürgen Penker, som är tänkt som ersättare för skadade Christopher Nihlstorp.
Men under dagen har man stött på patrull, för Penkers danska klubb Totempo Hvidovre vill inte släppa honom till Rögle. Läs allt om detta i HD eller Sydsvenskan.

Vi går vidare med fotboll för igår tappade Malmö FF två poäng i slutsekunderna då Malmös målvakt Dusan Melichareks gjorde en jätte tavla och GAIS kunde kvittera. Efter matchen blev han verbalt attackerad av GAIS klacken och svarade med att göra obcena gäster mot publiken.
Dessa gäster visades även i tv. Malmö FF tar allvarligt på det inträffade och stänger nu av Dusan i två matcher. Läs mer i HD & Sydsvenskan.

Ikväll kollar jag på Stockholmsderbyt i fotboll mellan Hammarby och Djurgården på Canal+. Ska bli spännande. Derby är alltid derby. Tyvärr verkar det vara svårt att sälja biljetterna till derbyt så det lär tyvärr inte blir fullsatt. Men än är det en stund kvar till matchstart så man hinner sälja fler. Jag tror matchen slutar 2-2. Läs Svenska Dagbladet inför matchen.

Tyvärr har jag lite problem med statistik funktionen här på hemsidan vilket gör att listan med samtliga inlägg som finns på vänster sida kan ta lång tid att ladda. Men för att kolla om det finns nyar inlägg än det du läser så klicka HÄR

Inga kommentarer: