22 okt. 2008

Nu är Malmö på säker mark och nya lagar pågång.

Nu kan Malmö FF koppla av och redan nu ställa in siktet på nästa säsong och äntligen få lite lugn och ro i stugan. Ikväll vann man över AIK med 1-0. Första halvleken var en ganska tråkig föreställning med få målchanser. Den andra började lite bättre och en bit in i den gjorde Jeffrey Aubynn 1-0 och därmed sitt första mål i Malmö tröjan. Malmö spelade utan Ola Toivonen och Daniel Andersson. Läs mer HÄR

Däremot ser det väldigt mörkt ut för IFK Norrköping. För deras del blev det bara 1-1 mot Ljungskile vilket göra att man nu i Norrköping till största sano likhet kan räkna med spel i Superettan nästa år. Allt annat är ett mirakel. Läs mer här & här

Den första april nästa år så är det många nya lagar som träder i kraft. I detta inlägget tänkte jag nämna två av dom. Den första av dom innebär nog slutet för den olagliga nedladdningen av film och musik. Regeringen vill med hjälp av den nya lagen ge upphovsrättsinnehavare, till exempel film- och musikindustrin, möjlighet att begära fram information från internetleverantörer om vem som innehaft ett visst IP-nummer som använts för nedladdningen av olagligt material.
Du kan läsa mer i Aftonbladet om denna lagen.

Den andra som jag tänkte nämna är den sk huliganlagen. Den kommer att innebära att åskådare som springer in på planen under tex en fotbollsmatch ska kunna dömas till böter eller sex månaders fängelse och slänger man in föremål från läktaren kan man bedömas efter samma straffskala.
Läs mer om denna lagen i SVD.

I den danska tidningen Politikken kan man idag läsa att den danska hockeymålvakten Peter Hirsch som här om veckan fick sparken från Aab nu istället kommer att förstärka Timrå i Elitserien. Timrås målvakt Magnus Åkerlund är skadad och det är därför man lånar Peter. Så HÄR skriver Politikken.

Tips på tidigare inlägg:
*Malmö möte AIK och massa gratis bilder till din hemsida
*Elfsborg ikapp Kalmar
*Hammarby vann derbyt
*Glimma Hockey & Wattholma IK Hockey samt fotboll
*Inlägg nummer 300

*SENASTE INLÄGG HÄR

Inga kommentarer: