26 apr. 2009

Barndomsminne

I eftermiddags var jag med mina bonusbarn i Skrylleskogen och letade efter grodor,paddor,yngel och ödlor. Vi hade en jätte mysig stund och mycket berodde på det vackra vädret och fåglarna som kvittrade.
Vi hade varit vid samma damm för några dagar sedan och hittat jätte många grydyngel. Barnen tyckte det var jätte kul att springa runt och fånga yngel (vi släppte givetvis tillbaka dom igen).
Jag ska faktisk erkänna att jag tyckte nog det var precis lika kul som barnen. Jag fick minnena tillbaka till min barndom och när vi fångade fisk,grodor och annat vid Trönningebäcken utanför Halmstad.

Idag när vi kom till dammen så var det inte riktigt lika mycket yngel på den sidan där vi var sist men när vi gick runt dammen hittade vi så många yngel så det var helt svart på vissa ställen. Vi hittade också flera grodor och paddor. Jag fångade en groda för att barnen ville se och sedan släppte jag i den igen även om barnen gärna hade tagit med den hem. Jag gjorde en liten film med mobilen och tog några bilder när vi var vid dammen. Du hittar dem nedan.

Inga kommentarer: