29 apr. 2009

Tredje raka segern för Halmstad

Idag är det underbart att vara HBKare. På ett soligt Örjans Vall i Halmstad inför 5400 personer vann HBK idag med 3-0 mot Djurgården. Första halvleken missade jag eftersom lillgrabben ville se på Malmös match och jag kunde inte säga nej. Men däremot såg jag den andra och där tycker jag att HBK´s seger var rättvis. Visserligen hade Djurgården visserligen några chanser men hittade inte rätt i avsluten. Sedan storspelade också Magnus Bahne i Halmstad målet vilket gjorde det ännu svårare för DIF. I Djurgårdsmålet stod Oskar Wahlström idag och hade det inte varit för att han också storspelade emellanåt så hade HBK kunnat gjort både 4,5 & 6 mål.
Jag lider verkligen med Djurgården men vi ska komma ihåg att det är 72 poäng kvar att spela om så DIF kommer att fått tillbaka självförtroendet och klättra i tabellen. Allsvenskan behöver ett DIf i toppen för det är ett lag som locka mycket publik.

Dagens match på Örjans Vall dömdes av Jonas Eriksson som ikväll gjorde sin 155:e allsvenska match och han skötte det på ett föredömligt sätt.

Jonas Eriksson Foto:Peter M

Tillbaka nu till HBK och det var riktigt kul att se lagets spel idag. Stor skillnad mot Trelleborgs och Brommapojkarna matcherna. Då saknades självförtroendet och nu sprudlar killarna av den samma. Ser bra ut inför kommande matcher.

I Malmö lyckades MFF bara få 0-0 mot Gefle. Jag såg som sagt första halvleken och det var ingen rolig fotboll. Visserligen hade Wilton Figueiredo flera kvalificerade chanser men det sista saknades i avsluten. Vad jag förstått så lyckades Gefle spela defensivt vilket gjorde det svårt för Malmö. I all frustration i den andra halvleken blev MFF´s assisternade tränare Hans Gren uppvisad på läktaren.

När Helsingborgs förlorade förra omgången mot Halmstad med 1-3 missade Rasmus Jönsson flera klara målchanser. Ikväll var det helt omvänt för Rasmus. Han gör Helsingborgs samtliga mål när man vinner med 3-0 på Råsunda. Rasmus är en stor talang och kommer att ställa till det för många försvar under säsongen.


Mjällby fortsätter att ånga på i Superettan. Ikväll blev det 4-2 mot ex allsvenska GIF Sundsvall på strandvallen. Enligt förhandsnacket så ska dom två allsvenska platserna gå till just Mjällby och GIFarna. Idag var det Mjällby som vann kampen mellan dessa lagen. Det hade varit super roligt om MAIF kunde ta sig hela vägen till Allsvenskan. Vilket uppsving för fotbollen i Blekinge.

Mellan fotbollsmatcherna blev det också lite ishockey men jag tröttnade när det stod 5-2 till USA och Sverige verkade ha gett upp, eller så är det jag som hade gjort det. Men när jag sedan kollade text-tv stod det att Sverige svarat för en makalös vändning och vunnit med 6-5 i sudden. Vilken prestation men det är ju så att Sverige brukar göra sådana vändningar i VM

I morgon är det match igen och då är det Ryssland som gäller och det blir riktigt tufft!.

Idag öppnar jag upp möjligheten igen för dig att kommentera min inlägg. Kommenteringstjänsten har varit stängd ett bra tag eftersom den användes för att skriva stötande innehåll. Jag testar nu funktionen igen och jag har ensamrätt på att besluta vilka kommentera. Jag hoppas att du vill kommentera mina inlägg och skriva vad du tycker. För att kommentera ett inlägg så klickar du på texten (0) kommentarer längst ner i det aktuella inlägget.


Sydsvenskan HD Aftonbladet Aftonbladet DN DN DN DN DN SvD SvD SvD Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan Hallandsposten HD HD HD Kristianstadsbladet

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Kul att det går att kommentera igen. Jag kollar din blogg ofta och tycker det är kul att läsa men du håller på fel fotbollslag. Det finns bara ett och det är Helsingborg :)
MVH
Janne

Anonym sa...

Helt rätt Janne! Det är HIF som gäller! Bra blogg Micke, jag tittar in här varje dag! Ha en trevlig Valborg önskar Macke i Knislinge!

Micke Dahl sa...

Tack Janne och Macke för era kommentarer. Men Macke jag retar mig att trots att jag känt dig i så många år som jag gjort inte lyckats lära dig att hålla på rätt lag :) hihi

Ha det bra både Macke och Janne


MVH

micke