6 maj 2009

Barcelona till final i Champions League

För tio minuter sedan blev det klart att Manchester United får möta Barcelona i Champions League finalen i Rom. Men för bara en stund sedan såg det ut som att det skulle bli Chelsea som tog sig hela vägen men när bara två minuter återstod av tilläggstiden gjorde Andrés Iniesta 1-1 vilket innebar att Barelona tar sig vidare med fler mål på bortaplan.

Efter matchen riktades inte alla blickarna mot Barcelona som man kan tro utan det var den Norske huvuddomaren Tom Henning Øvrebø som stod i fokus. Nu såg jag inte hela matchen men jag har förstått att Øvrebø inte hade någon lätt afton och fick ta många svåra beslut och Chelsea spelarna var inte helt överens med domaren efter matchen milt sagt. Efter matchen har Øvrebø fått ta emot en massa hot och smugglades ut ur England med hjälp av Brittiskpolis. Ska det verkligen vara så här inom idrotten? Ska man behöva uppleva något sådant här bara för att man är domare och råkar ta, enligt vissa felaktiga beslut och det är precis lika illa när spelare bli hotade för att dom gjort misstag på planen?


I Allsvenskan spelades i dag två matcher och jag såg en av dom, nämligen den på Söderstadion mellan Hammarby och Kalmar FF. Vilken målfest det blev. Kalmar vann med hel 4-1 och KFF kan du nu andas ut ett tag efter den tuffa inledningen på Allsvenskan. Nu har man börjat vinna igen.
För Hammarbys del är det lite tuffare. Idag gjorde Rami Shaban comeback och det är nog ingen han kommer att minnas med glädje. Men jag vill nämna att Rami gör en kanonmatch trots fyra insläppta mål och han kunde inte göra mycket på något av målen. Däremot blir han tyvärr nog borta några matcher igen eftersom han verkar dragit på sig en bristning i lårets baksida.
I kvällens andra match tog Örgryte äntligen årets första poäng efter 1-1 hemma mot Brommapojkarna.

Till sist vill jag tipsa dig om ett mycket bra inlägg om orättvisor mot barn och ungdomar som min jobbarkompis skrev igår i sin blogg. Läs
HÄR

Följ min insamling till cancerfondens Mustaschkampen. Läs mer HÄR o
HÄR

Läs mer om fotbollen:
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Dagbladet.no Dagbladet.no Dagbladet.no Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan HD HD HD HD DN DN DN DN Ekstrabladet Ekstrabladet Aftonbladet
Ekstrabladet Expressen Dagbladet.no Dagbladet.no Dagbladet.no SvD SVD SvD

Inga kommentarer: