10 maj 2009

Brons till Sverige och tre poäng till Halmstad

Vilken Söndag det blev. Först så ska jag kort berätta att jag idag har gjort en mycket klantig sak som säkert hade platsat i något tv-program som visar personer som gör bort sig. Nu några timmar efter att det har inträffat så kan jag visserligen skratta åt mig själv att jag är så förbaskat klantig men jag är glad att ingen filmat det. Vad jag gjorde? Ja det får bli en hemlighet ett tag, men det hände när jag var på soptippen.

Nu över till det som har varit roligt idag. Sverige tog äntligen en medalj i hockey-Vm. Idag vann man brons matchen mot USA med 4-2 och får vid prisceremonin gå upp och ta emot bronsmedaljerna. Nu har jag inte sett något av matchen eftersom det kolliderade med Halmstads match i Allsvenskan. Men jag vet att Sverige hämtade upp ett underläge 0-1 till vinst då 4-2
Grattis säger jag till Bengt-Åke & CO,

Halmstad vände också ett underläge idag. I slutet av första halvleken blev det miss i kommunikationen mellan Magnus Bahne och Tommy Jönsson i HBK vilket innebar att ÖIS kunde göra 1-0. Örgryte så relativt starka ut då men ju längre matchen gick ju mer tog HBK över och genom en enorm prestation av Michael Görlitz blev det 1-1 och en stund senare var Görlitz framme igen och låg bakom 2-1 målet som Andreas Johansson gjorde.
Det var en fröjd att se HBK i andra halvleken och man kunde gjort fler mål om turen funnits. Och det har ju varit så i år att laget har kommit rejält på slutet. Örgryte hade visserligen en mycket mycket chans i den 90 minuten men närmare än så kom i ÖIS.

Innan jag avslutar detta inlägget vill jag gnälla på en sak och det är publiksiffran. Det kom bara 4800 till dagens match och jag undrar vad som krävs för att Halmstadborna ska komma till Örjan. HBK ligger just nu i övre halvan av tabellen och har spelat en underhållande fotboll. Jag hoppas nu Halmstads invånare (som inte var på plats idag) vaknar och kommer till Örjans Vall för att stötta sitt lag.

Dag 7 Mustaschkampen
En kombinerad mustasch bild och HBK supporterbild:) Bilden tog min dotter för en stund sedan.
Malmö vann tidigare idag mot Djurgården med 2-1 och äntligen gjorde MFFs
sitt första mål i Malmö tröjan och han var så glad, så glad. Jag såg inte mycket av den matchen bara Wilton FigueiredoWiltons mål så jag kan inte skriva något om hur matchen var.

Dagen avslutades med en mycket rafflande VM-final i Ishockey. Jag såg det mesta av matchen och måste säga att detta är en av de bästa hockeymactherna jag sett på länge. Det hände saker hela tiden bortsett från mål, för det blev bara tre stycken. Ryssland blev åter mästare och det var Radulov som avgjorde matchen med ett helt fantastiskt mål. Se målet HÄR. Efter turneringen utsåg All-Star Team och glädjande för Svensk del var att Kenny Jönsson fanns med i laget. Grattis Kenny.

På tisdag är det dags för Malena Ernman att tävla i Eurovision Song Contest i Moskva. Malena uppträder i semefinal 1 där även Finland och Island är med. Jag har inte hunnit lyssna på så särskilt många låtar inför tävlinge, vilket jag normalt brukar men jag är helt hundra på att Malena tar sig till finalen på lördag. Den klart bästa låten hitills bortsett från Malenas då så klart är Norges Alexander Rybak. Låten Fairytale spelas mycket flitigt i Svensk radio och har gått rakt in i Svenskarnas hjärta. För mig är han en stor favorit till att ta hem hela tävlingen.

Jag hoppas också på Danmark som har en små trevlig låt och jag tror även dom tar sig till finalen. Danmark tävlar med Norge i semifinal 2 på torsdag.

Jag ska imorgon måndag lyssna igenom låtarna och skriva ett omdöme.
Sydsvenskan Sydsvenskan HD HD HD Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet DN DN DN SvD Dagbladet.no Ekstrabladet Ekstrabladet Dagbladet.no Sydsvenskan HD HD Kristianstadsbladet

SvD SvD DN2 kommentarer:

Håcke sa...

När kommer soptipsincidenten? Bättre fotboll=mer publik:)Hockey-VM utan alla NHL-proffs=skit!

Micke Dahl sa...

Hej Håcke.... Jag blir nog tvungen att avslöja incidenten snart eftersom jag har sagt A får jag ju säga B.....
När det gäller publiken i Allsvenskan håller jag med dig men HBK har spelat bra fotboll så det borde få Halmstadsborna att komma och titta. Hoppas dom gör det snart :)

Ha det gott

mvh

micke