12 maj 2009

Go Malena Go


Foto: Mikael Persson www.mip.nu
Ikväll gäller det för Malena Ernman att övertyga juryn och det Europeiska folket om att hon ska gå vidare till lördagens final i Eurovision Song Contest. Klockan 21.00 startar semi-final 1 och Malena går ut som nummer 5. Jag har nu lyssnat igenom dagens 18 tävlingsbidrag och måste säga att det finns flera bra låtar men också ett par riktiga kalkoner. Och då tänker jag främst på Tjeckien, Bulgarien och Portugal. Går dom vidare ikväll så vet jag inte om tävlingen har tappat sin status. Men det har ju hänt för så varför skulle det inte hända idag. Bland dom låtarna som jag gillar finns länder som Turkiet, Rumänien,Armenien,Belgien och då förstås Sverige.

Jag ska nu göra det svåra och tippa vilka tio länder som jag tror ska gå vidare till lördagens final.
Jag tror att det blir (inom parentes är betyget jag ger låten) : Sverige (3), Belgien(3), Armenien(3), Andorra (3), Schweiz (3), Turkiet (4), Island (4), Rumänien (4), Finland (3) och Bosnien/Hercegovina (2).

Jag har varit väldigt noga med att inte titta i någon tidning innan jag valde ut och satte betyg på låtarna. Men nu när jag är färdig kan jag se att vi är ganska överens över vilka låtar som ska gå vidare men det är klart att dom har någon som jag inte har och tvärtom.
Men det ska bli en intressant kväll och jag ska hålla alla tummarna jag har för Malena och även för våra grannländer Finland och Island. När det gäller Island så har dom en mycket fin ballad att komma med och ballader brukar ju slå i ESC. Finlands låt vill jag kalla en E-type inspirerad låt och framträdande. Kolla själv, så ska du se om du håller med.

Aftonbladet Aftonbladet Dagbladet HD Sydsvenskan SvD DN

1 kommentar:

Daniel sa...

Håller tummarna för Sweden, e rädd för att det blir fiasko. Men heja oss Suomi! :)