7 maj 2009

Sverige är i semifinal!!!!!

Vilken match Sverige gjorde ikväll när man tog sig till VM-semi genom att vinna kvarten mot Tjeckien med 3-1. Efter två perioder hade Sverige 2-0 och det såg relativt komfortabelt ut men när Tjeckien gjorde 1-2 i spel 3 mot 5 i tredje började jag faktiskt bli orolig. Men närmare än så kom inte Tjeckien utan Sverige höll undan och med två minuter kvar smällde Kung Kenny Jönsson in 3-1 och punkterade matchen. En bidragande orsak till att Sverige vann var Jonas Gustavssons storspel i mål.
Så skönt det måste kännas för Bengt-Åke & CO som under turneringens gång blivit något i frågasatta. I morgon 20.15 möter Tre Kronor Kanada och jag är helt överygad över att vi vinner mot Kanada om laget spelar som de gjorde idag.

Ett stort grattis till Tre Kronor. Tyvärr missar jag semi-finalen i morgon men jag räknar med att dom går till final som sagt så finalen ska jag se :)

Sedan vill jag återigen ge en elogé till Viasat. Jag har inte alltid varit glad för deras sändningar men i dag var Per Forsberg & Co suveräna precis som dom varit under hela VM-turneringen. Kanske något mycket fokuserade på domarnas nivåer i från Andreas Johansson idag men det är det ända minuset jag hittar.

Aftonbladet Aftonbladet Sydsvenskan HD SvD DN

Inga kommentarer: