24 maj 2010

Malmö vann mot BP


Foto: Bildbyrån
Malmö FF vann sista matchen i Allsvenskan innan uppehållet mot Brommapojkarna med 2-1. Matchen inleddes med en protest av MFF-klacken för TV-blogens inblandning i läggningen av spelschemat. Protesten innebar 15 minuters tystnad av klacken och jag måste säga att det var ganska öde på arenan under den tiden (se klipp nedan). Men efter den kvarten satte klacken igång igen och vi fick uppleva den fantastiska stämningen som det brukar vara på Swedbank Stadion.

Malmö inledde piggast och tog ledningen redan i den sjätte spelminuten genom Alex Nilsson.

Efter lednings målet tog Malmö över mycket av spelet men BP hade trots det en hel del farliga chanser men lyckades inte göra mål.

I början av den andra halvleken var det dags för Alex Nilsson igen. BP hade säkert hoppats på en bättre inledning men fick i och med målet kämpa i en uppförsbacke.
Brommapojkarna fick inte utdelning förrän på övertid i matchen och då var det försent. Men 1-2 målet var en riktig delikatess från Guidetti. Detta var också Guidettis avslutning i Allsvenskan, för han lämnar nämligen BP för Manchester City.I och med segern hakar MFF fortfarande på i tabellen men är fortfarande fem poäng efter suveränen Helsingborg.


Sydsvenskan DN SvD HD Expressen

Inga kommentarer: