24 juni 2010

Danmark utslaget ur VM

Foto:Bildbyrån
Klockan 22.20 ikväll tog Danmarks VM-äventyr slut. Det blev förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Japan med 1-3. Danmark inledde piggt i en match som man var tvungen att vinna för att ta sig vidare. Men i den 17:e minuten drabbades Danmark av en kalldusch när Honda gjorde 1-0 på en frispark. Danmarks målvakt Sörensen agerade väldigt tamt i den situationen och borde ha kunnat rädda den.
Därefter fortsatte Japan att skapa chanser och i den 30:e minuten var det dags igen för ett frisparks mål och åter igen var agerade Sörensen tamt.
Danmark skapade i den andra halvleken en hel del chanser och pressade Japanerna rejält men utan att göra mål. Men med tio minuter kvar fick Danmark straff som Tomasson efter vissa problem lyckades att sätta. Men närmare än så kom i Danmark utan nu blir det att packa väskorna och åka hem. Tråkigt tycker jag men är man inte skärpta till 100 procent så går man inte vidare.

I samma grupp vann Holland mot Kamerun med 2-1 och vann även gruppen. Holland gör nu Japan sällskap till åttondelsfinalerna.

Tidigare idag förlorade Italien med 1-2 vilket gör att man inte tar sig vidare från gruppen. Måste kännas som ett rejält nederlag för Italien.

LÄS VIDARE I BLOGGEN. JAG HAR SKRIVIT FLERA INLÄGG IDAG. KLICKA HÄR

1 kommentar:

Anonym sa...

Fult fortjent! Før spilte DK morsom fotball. Det er slutt. I tillegg er de utrolig arrogante!