7 nov. 2010

Malmö FF svenska mästare 2010
Foto: Bildbyrån
Malmö FF tog i eftermiddags SM-guld genom att på ett fullsatt Swedbank Stadion besegra Mjällby med 2-0. Mjällby startade på bra men i det stora hela var det aldrig något snack. Malmö spelade med ett stort självförtroende och det var mycket tack vare det stora stödet av hemma publiken.

I Helsingborg var det inte lika glada miner. HIF´s match mot Kalmar slutade 0-0 och det hade visserligen inte hjälpt om man vunnit men det hade säkert varit roligare att få sluta säsongen med en vinst. HIF får nu ladda om för en cupfinal mot Hammarby nästa helg.

I botten var det rejält spännande. I slutminuten lyckades Gefle kvittera mot IFK Göteborg vilket innebar 2-2. Detta innebar att Gefle knep kvalplatsen och Åtvidabergs allsvenska sejour blev bara ettårig.

Mitt Halmstad avslutade Allsvenskan på ett bra sett och vann sista matchen mot Djurgården med 2-0.

Ja då kan vi lägga Allsvenskan 2010 till handligarna och ska jag kort sammanfatta så var det en säsong som innehöll mycket spänning både i toppen och botten precis som det ska vara. Själv som Halmstad´s fan så var det riktigt nervöst i slutet men tack vare Mjällbys seger i näst sista matchen mot Åtvidaberg kunde jag ha en lugn söndag eftersom matchen mot Djurgården var betydels lös.
Det som jag också minns från säsongen är det rekord tidiga starten men dåliga planer och mycket snö. Nu kommer man inte starta serien så här tidigt 2011 utan då får vi hoppas på att planerna är gröna vid seriestarten nästa år.

Malmös guld kommer att under morgondagen firas från 16.30 då kortgen lämnar Malmö Stadion. Klockan 18.00 kommer laget att hyllas på Stor Torget.

Nedan hittar du ett klipp som är filmat efter matchen när spelarna tar emot publikens jubel i form av hymnen på Swebank Stadion.
Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan HD HD  HD Expressen Expressen Aftonbladet   Sydsvenskan Aftonbladet

Inga kommentarer: