18 jan. 2011

Matias Schultz stoppade Sverige

Foto: Bildbyrån
Sverige åkte ikväll på en rejäl mina när Argentina chockade en hel handbollsvärld genom att vinna i Scandinavium med 27-22. En stor del i Argentinas vinst har deras 28 årga målvakt Matias Schultz, som ikväll nog gjorde sitt livs match. Han aggerade stundtals som en vägg och gjorde ett stort antal fina räddningar. Sverige var i underläge i stort sett under hela matchen och ficka jobba i en uppförsbacke. När andra halvleken trodde jag att Sverige skulle sätta in en högre växel som dom gjort i tidigare matcher men Argentina ville annat och kämpade på och lät aldrig Sverige komma in i matchen. Visst hade Sverige chansen i slutet att komma i kapp men ett par misstag gjorde att Argentina kunde hålla undan. Nu måste Sverige vinna mot Polen på torsdag .för att få med sig poäng till mellan rundan.

Sverige får nu sätta sig ner och analysera kvällens match för att inte upprepa misstagen inför torsdagens match.

Om jag tittar till övriga matcher ikväll så lyckades Norge vinna mot Brasilien med ett mål 26-25.Enligt rapporter så spelade Norge riktigt dåligt men hade styrkan att ändå att vinna. Chile-Slovakien slutade 29-29, Japan-Ungern 24-28.Sydkorea-Polen 20-25 och Island vann mot Österrike med 26-23.

I morgon har Sverige en vilodag, men det spelas ett par höjdar matcher i VM.
I Malmö möts Serbien och Croatien medan Tyskland möter Frankrike i Kristianstad. I Lund bjuds publiken på Bahrain-Tunisien samt Australien mot Rumänien.

Expressen Expressen Expressen  HD VG VG NSK Skånskan Sydsvenskan Aftonbladet Aftonbladet

Inga kommentarer: