17 mars 2011

El Classico och Allsvensk premiär i 3D

Engelska Sky Sports och svenska Viasat har sänt en del fotbollsmatcher och andra idrottsevenemang i 3D. Nu är det Canal Digitals tur och starta sina 3D sändningar. Visserligen var Canal Digital först (enligt dom själva) med att testa 3D i Norden i samband med Franska Öppna och Stockholm Open i Tennis.

Men nu erbjuder man för första gången en gratisvisning av en fotbollsmatch och det är på lördag den 19 mars när man visar derbyt i La Liga mellan Real Madrid och Atletico Madrid.
Därefter kommer man visa en match från premiäromgången i Allsvenska samt El Classico mellan FC Barcelona och Real Madrid.

För att kunna se premiärvisningen på lördags krävs att man har en Canal+ HD-box samt en 3DTV med tillhörande glasögon. Tyvärr har jag inte det sistnämnda men det hade varit fräckt att få se matchen i 3D.

Kollade precis min kanallista och redan nu finns kanalen tillgänglig (Canal+ Sport HD Extra) och där pågår testsändningar.

Är det någon som läser detta inlägg som har en 3DTV och kommer se matchen så hör gärna av dig efteråt och berätta. micke@mickedahl.se

Inga kommentarer: