24 apr. 2011

Äntligen en poäng för Halmstad

Foto: Bildbyrån
Halmstads BK tog i eftermiddags säsongens andra poäng. Den inkasserades efter 1-1 mot botten kollegan Trelleborgs FF på Örjans Vall. Jag såg den första halvleken och HBK spelade bra och hade mest boll innehav. Men som det varit under säsongen skapade man inte många chanser utan man saknade den sista knorren på anfallen. I den andra halvleken bytte vi kanal för att se Elfsborg och Malmö. Vi hann knappt börja titta förrän vi fick se att Trelleborg tagit ledningen med 1-0. Då tänkte jag direkt att nu går det som det brukar. HBK har mycket boll men förlorar. Men jag fick som tur var fel för Emil Salmonsson fick till en drömträff i den 74:e minuten vilken innebar 1-1. Måste kännas skönt för HBK att äntligen ta en poäng. Men det hade inte varit fel med tre poäng, men en är ju bättre än ingen. Nu gäller det att ta vara på det som var bra och bygga vidare.

Samtidigt som när HBK tog poäng åkte Malmö FF på sin första förlust för säsongen och det blev en rejäl förlust också. Elfsborg vann nämligen med hela 3-0 och det verkar till att ha lossnat för Magnus Haglunds pojkar. Malmö som saknade Molins spelade lite under sin förmåga och skapade inte mycket framför Elfsborgs mål. Laget drabbdes även av en utvisning i slutet av matchen. Fernandez fick syna domaren Stefan Johannessons gula kort för andra gången i matchen och är därmed avstängd i nästa match.

I och med Malmös förlust är nykomligen IFK Norrköping nya serieledare. Norrköping vann tidigare idag mot Djurgården med 3-1.

Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Sydsvenskan HD HD

Inga kommentarer: