30 apr. 2011

Grattis Norge till bragden

Filmen ovan är i från Valborgsfirandet vid Vattentornet i Dalby. När vi kom dit var det nästan inget folk alls, men det fylldes snabbt på och det blev ganska mysigt. När vi kom hem igen slog vi naturligtvis på tvn för att se hur det gick för Sverige i premiär matchen i VM mot Norge. Till min stora glädje såg jag då att Sverige ledde väntat med 3-1. Men glädjen ändrades snabbt till irritaion eftersom Norge kom i kapp till 3-3.
Foto: Bildbyråan
Men senare lyckades Louis Eriksson göra 4-3 och då kom glädjen tillbaka igen men en snabb replik av Norge förändrade allt igen. Därefter kom Sverige inte igen utan Norge vann efter straffar och det var för första gången i en VM.turnering.

Men Norge ska ha all heder åt denna seger. Dom kämpade till den sista svettdroppen medan Sverige inte kom upp till normal standard. Det är bara att lyfta på hatten för Norge och önska dom lycka till. Sverige kommer igen det lovar jag. Förlusten är inte av så stor betydelse för det är många matcher kvar men visst hade det suttit gott med en full poängare.

Tillsist en sak som kan göra mig lite irriterad och det gäller svenska tidiningar. Dom skriver redan om det svenska VM-fiaskot. Men hallå. VM har precis börjat. Vinner dom nu två matcher så skriver tidningarna om att Sverige tar guld... Ja ibland undrar man...

Valresultatet.se


Läs vidare i min blogg HÄR

RÖSTA GÄRNA I DIVERSE FRÅGOR. KLICKA HÄR

1 kommentar:

Anonym sa...

Takker for et sakelig innlegg. Jeg som alle andre Nordmen vet at Norge ikke kommer til og bli verdensmestere det er vi ikke gode nok til. Norge kan på en god dag vinne over de fleste.Derimot det som gjorde at vi gleder oss så mye over denne seieren er at vi i flere år har blitt rakket ned av svensk presse og av svenke komentatorer selv om vi har slått store nasjoner tidligere.Sverige satser mye mer en i Norge.Bare i Stockholm er det flere haller en det er i hele Norge.Tross dette synes jeg Norge de siste årene har kommet litt nærmere de store nasjonene men vi har langt igjen til toppen. Jeg er sikker på at Sverige vil gjøre det bedere ut i turneringen. Så vi Normen tar med oss de gode resultatene og lever lengst mulig på dem og ønsker Sverige lykke til videre.
Hilsen en Norman