11 apr. 2011

Malmö blev försvåra för HBK

Guldfågeln Arena, Kalmar Foto: Tommy Theorin
Halmstad gjorde säsongens första mål men tyvärr räckte det inte utan Malmö FF vann på Swedbank Stadion inför nästan 19000 åskådare med 3-1.

Halmstad var bra med i den första halvleken men det var Malmö som hade mest boll. Men i den sista minuten av halvleken tog HBK något oväntat ledningen med 1-0 efter en situation där man hade tre farliga skott dör det sista gick in. Detta var en rejäl kalldusch för Malmö.

Halmstad fortsatte att stå upp bra mot Malmö i inledningen av den andra halvleken men i den 56:e minuten blev HBK's Zamora utvisning efter att slagit en Malmö spelare i magen efter en brottningsmatch på Halmstads planhalva.

I många matcher brukar det lag som får spela med en man mer ha svårt att utnyttja situationen men här visade Malmö sin styrka och lade in en högre växel. För bara tre minuter efter utvisningen forcerade Agon Mehmeti in kvitteringen för Malmö.

Efter ytterligare tre minuter var det dags igen för Malmö. Denna gången var det förre HBK spelaren Aubynn som satte bollen bakom Nauzet i bollklubbens mål.

Halmstad fick därefter arbeta i en ordentlig uppförsbacke och man kom aldrig igen. Men en eloge till laget som inte gav upp utan man försökte verkligen. Men i slutet av matchen tog orken slut och Malmö kunde genom Mutavdzic fastställa slutresultatet till 3-1.

Det är bara att lyfta på hatten och gratulera MFF till segern. Att vända 0-1 till 3-1 visar verkligen vilket skickligt lag man är. Men jag är inte så säkert på att Malmö hade klarat av denna vändning om man fått spela 11-11 eftersom Halmstad spelade ett sådant tätt försvars spel.

Men jag vill till sist berömma mitt HBK för en helt godkänd insats och det ser bra ut för framtiden.

Samtidigt som matchen spelades möttes Kalmar FF och Djurgården på nya Guldfågeln Arena (bilden). Jag vet inte så mycket om den matchen bortsett från att Kalmar vann med 3-2 och domaren Markus Strömbergsson tvingades kliva av matchen pga skada och fjärdedomaren fick hoppa in och göra Allsvensk debut.

Stewart Baxter var en av åskådarna på Swedbank Stadion ikväll.
Foto: Jörgen Berggren
Sydsvenskan Sydsvenskan Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen
Expressen 

- upplagt med Iphone

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Inte mycket att säga ! Tycker ändå at HBK försökte rätt bra ! Kan mycket väl bli så att Malmö vinner allsvenskan i år igen !