15 maj 2011

Grattis Finland till VM-guldet

Finland vann VM-finalen ikväll mot Sverige med hela 6-1. För Sverige dels såg det mycket bra ut i dom två första perioderna. Den första slutade 0-0 men Sverige skapade en hel del. I den andra tog Tre Kronor ledningen välförjänt och med lite tur hade man kunnat göra 2-0. Jag ska erkänna att jag trodde att vi skulle fixa detta men när den återstod sju sekunder av den andra kvitterade Finland och det var nog det som finnarna behövde. För i tredje kollapsade Sverige igenom totalt och det var Finland för hela slanten.

Stundtals var det frågan om propaganda spel från Finland sida. Sverige spelade tafatt och det verkade som om man inte riktigt förstod att det handlade om en VM-final. Den enda som var spelade på hög nivå var Viktor Fasth i det svenska målet men det är inte lätt att vara målvakt när man inte får hjälp av dom övriga spelarna i laget.
Men jag tror att Sverige med lite distans till matchen kommer att vara väldigt nöjda med ett silver efter den dåliga starten man fick mot Norge. Men just nu vill nog hela Tre Kronor gömma sig under isen.

Men ett stort grattis till Finland som ikväll tog sitt andra VM-guld genom tiderna.

Läs gärna mer i min blogg. Klick här

Expressen Aftonbladet Skånskan HD DN SvD VG

Inga kommentarer: