9 maj 2011

Sverige förlorade gruppfinalen mot Kanada

Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen i ishockey-VM i Slovakien mot Kanada med 3-2. Resultatet innebär att Sverige ställs emot Tyskland i kvartsfinal. Spontant känns det som en bättre motståndaren än den Ryssland ställs emot, nämligen Ryssland. Visserligen har Ryssland inte kommit upp till sin normala standard hitills i VM men dom har en förmåga att spela bra när det verkligen gäller. Därför tycker jag att det känns bättre att möta Tyskland även om det inte blir någon lätt match för Tre Kronor.

Jag tror inte Pelle Mårts är så besviken över denna förlust utan är nog rätt glad över vilka som väntar i kvartsfinal.

Finland vann i kväll mot Ryssland och ställs mot Norge i kvartsfinal som sensationellt tog sig till kvarten genom vinsten tidigare idag mot Frankrike med 5-2. Grattis Norge som gjort ett mycket bra VM. Men jag tror dom kommer få mycket svårt mot ett starkt Finland. Men det var visserligen ingen som trodde att dom skulle slå Sverige heller så vem vet. Dom kanske kan överraska ytterligare och ta sig till semifinal.

I Allsvenskan i fotboll vann Helsingborg idag hemma mot Gefle med 3-0. Stora "snackisen" blev Simon Thern. Fd storstjärnan Jonas Therns son fick äntligen göra sitt livs första Allsvenska mål. Och som han gjorde det. Han drev förbi ett par Gefle spelare och slog elegant bollen i mål.

Det blev även segrar för både Elfsborg och IFK Göteborg i kväll.

Läs vidare i min blogg HÄR

Aftonbladet Expressen Expressen Expressen HD VG VG Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan Expressen Expressen Aftonbladet 

Inga kommentarer: