30 maj 2011

Halmstad utslaget och spanjorer lämnar

Halmstads BK är utslaget ur Svenska cupen efter att Malmö vunnit på Örjans Vall med klara 3-0. Det var aldrig något snack om vilka som var bäst i denna matchen. Malmö ägde spelet rätt igenom hela matchen och skapade många chanser framför HBK målet. Malmö hade också ett enormt stöd av sina fans. Dagens publiksiffra var 1368 och ca 400 av dem var från Malmö, och det hördes. Trots den magra publiksiffran var det en mycket bra stämning och det är då ju tack vare MFF klacken.
Malmös tränare Roland Nilsson som gjorde sin sista match som Malmö tränare fick ju ett perfekt avslut på sin sejour.
Malmö FF vann men drabbades av två skador på Daniel Larsson och Dardan Rexhepi. Enligt rapporter ska det inte vara så farligt med Daniel Larsson men däremot kan det vara det med Dardan Rexphepi.

Däremot har mitt HBK det fortfarande mycket tufft. Man skapar en hel det chanser men kan inte utnyttja dem på rätt sätt. HBK måste nog sätta sig ner och fundera ut hur man ska vända på den negativa trenden. Ett steg i detta kan vara att man idag också presenterade att två av spanjorerna i truppen får lämna klubben med omedelbar verkan. Det är dels målvakten Nauzet Perez som bla blev utvisad i matchen mot Djurgården efter att ha slagit en Djurgårdsspelare. Även Ivan Diaz får lämna HBK.

Halmstad har nu ett gyllene läge att dels samla ihop truppen och kanske även att se sig om efter några nyförvärv. Detta eftersom nu Allsvenskan gör uppehöll till den 11 juni på grund av landskamper. Halmstad inleder mot Syrianska efter uppehållet.

I och med Malmös vinst är man nu klara för kvartsfinal och där ställs man emot Kalmar FF på bortaplan. Övriga kvartsfinaler ser ut enligt följande: Helsingborgs-Elfsborg, Åtvidaberg-Örebro samt Falkenberg-IFK Göteborg. Kvartsfinalerna spelas 15-16 juni.

Aftonbladet Expressen Expressen HD Sydsvenskan
- upplagt med Iphone

Inga kommentarer: