23 juli 2011

Oavgjort i Skånederbyt

Foto:Joel Sandborg
Derbyt i Allsvenskan mellan Helsingborg och Malmö slutade oavgjort 2-2 efter en mycket bra och intensiv match. HIF började bäst och tog ledningen i den 25:e minuten genom Erik Sundin. Men Malmö grävde inte ner sig trots baklängesmålet utan spelade bättre och bättre och elva minuter efter HIF´s ledningsmål kvitterade Malmös Halsti. Men Malmö nöjde sig inte med detta utan Rexhepi fixade till en Malmö ledning precis innan paus.
Men Malmös ledningen varade inte så länge utan nio minuter in i halvleken kvitterade Rasmus Jönsson till 2-2.
Därefter blev det ett ställningskrig där båda lagen skapade en del hyfsade chanser men utan resultat. Malmö fick med tio minuter kvar ett gyllene tillfälle att åstadkomma ett ledningsmål när Alexander Gerndt blev utvisad efter att ha slagit till en Malmö spelare. Men HIF lyckades stå emot och matchen slutade alltså 2-2.

Detta var också Alexander Gerndts sista match för HIF innan han inleder sitt proffsäventyr men med tanke på utvisningen kunde Gerndt gjort en bättre avslutning på sin HIF sejour.

Innan matchen hölls en tyst minut på Olympia för att visa deltanagandet med anledning av den tragedin som drabbat det norska folket.

Läs vidare i min blogg. Har skrivit över 1800 inlägg. Klicka HÄR

Aftonbladet Aftonbladet HD Sydsvenskan Expressen Expressen

- upplagt med Iphone

1 kommentar:

Ozzyardiles sa...

Håller inte med om ställnings krig! Hif var det klart bästa laget fram till utvisningen, som var helt korrekt förutom att alla missar arm bågen innan! Efter utvisningen var det fortfarande hif som ville mest.