25 aug. 2011

Godnatt HIF

Foto: Bildbyrån
Malmö FF blir Sverige enda representant i årets Europacups spel. Detta efter att Helsingborgs IF ikväll blivit utslagna ur Europa League efter 1-3 hemma på Olympia mot Standard Liege.
Helsingborg hade stora förhoppningar om att gå vidare men tyvärr släcktes den drömmen ganska snabbt eftersom Liege tog ledningen redan efter 14 minuter genom Leye. Samma Leye som missade en straff i den första minuten. Leyes mål var ett mycket fint sådant. Ett friläge mot Pär Hansson i HIF målet och en lätt chip över denna.

Efter 1-0 målet var HIF tvunget att göra tre mål för att gå vidare men man hade svårt att skapa några riktiga heta chanser. I stället utökade Liege till 2-0 i den 34:e minuten och noteras kan att detta var belgarnas andra målchans och andra mål. Snacka om hundra procentig utdelning.

Tjugo minuter in i den andra halvleken tändes HIF´s hopp en aning då laget fick straff och Rasmus Jönsson behärskat slog in 1-2 bakom belgarnas målvakt. Direkt efter målet blev Helsingborg som ett nytt lag och man skapade direkt en farlig chans men utan att göra mål. Men tränaren i Standard Liege utförde sedan två byten som visade sig vara mycket taktiska eftersom tempot avstannade och man fick tid att hämta andan. HIF blev efter byten något passiva och på Lieges tredje målchans blev det mål igen vilket dels innebar 3-1 och även att HFI´s drömmar om gruppspel i Europa League släcktes.

Men trots detta tycker jag att HIF ska vara nöjda med att tagit sig dit dom har för Standard Liege var ett helt klart bättre lag. Nu får man ladda om batterierna inför den avslutande striden i allsvenskan. Inte helt fel att ta med sig dessa fina matcherna inför avslutningen. Men en sak som kanske kunde ha hjälpt HIF en aning är publiken. Visst fick dom ett bra stöd på Olympia igår men det fanns bara runt 6000 i publiken. En mycket dålig siffra tycker jag. Mot Halmstad i söndags fanns det nästan 11000 på plats. Undrar var det är som gör att så få vill se topp fotboll i Helsingborg?

Kolla vidare i min blogg HÄR

HD HD HD Expressen Expressen Aftonbladet Sydsvenskan

Inga kommentarer: