14 aug. 2011

Hyffsad träningsmatch

Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic gjorde igår ett besök i sin hemstad Malmö och Swebank Stadion. Inför 23000 åskådare mötte hans AC Milan Malmö FF i en träningsmatch som vann av Milan med 5-4 efter straffar. I den första halvleken ställde både lagen upp men i stort sett ordinarie uppställning och vi bjöds på en hyffsad underhållning. Milan tog ledningen och då trodde dom flesta att italienarna skulle dra i från. Men MFF spelarna gav inte vika för världslaget utan bjöd på bra motstånd. Jimmy Durmas svarade för ett drömmål strax innan pausvilan vilket innebar 1-1.

I den andra havleken bytte båda lagen friskt och Malmö ställde upp med ett ungdomsbetonat lag men dom gjorde minsann inte bort sig, snarare tvärt om. Spelarna visade ingen respekt mot att man mötte ett världslag utan tog till och med ledningen. Men Milan lade in en högre växel och kvitterade i slutet av matchen och det avslutades med straffsparkar som Milan sedermera vann.

Matchen var sagt helt okej men det märktes att det var en träningsmatch. Men jag tror alla som fanns på plats och även framför tvn tyckte underhållningen var helt okej. Det är ju inte var dag som man får se ett av världens bästa lag i Sverige och det är ju inte heller var dag en av världens bästa spelare Zlatan spelar i Sverige.

Jag tror matchen var en bra genomkörare för Malmö inför dom två kommande tuffa kvalmatcherna mot Zagreb.

Kolla vidare i minblogg. Har skrivit många inlägg bla ett om Ivo Pekalskis uppladdning inför Milan matchen, Alan Jacksons konsert och min träff med Rednex. Klicka här

Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan Sydsvenskan Skånskan Skånskan Skånskan Expressen Aftonbladet Aftonbladet

Inga kommentarer: