3 apr. 2012

Allsvenskan igång och Rögle kan avgöra


Nu är våren här på allvar. Då menar jag inte att vädret är fint och blommorna har slagit ut utan jag menar att Allsvenskan har börjat. Det är väl ett vårtecken om något.
Igår fullbordades den första omgången och jag tänke i det här inlägget kort summera inledningen.

Den första omgånegn bjöd på ett par skrällar. IFK Norrköping besegrade mästarna Helsingborg med 
1-0 och Syrianska slog det hårdsatsande IFK Göteborg med 2-1. Malmö FF är tippat som en aspirant på SM-guld men deras premiärmatch kunde slutade med att man "bara" fick 0-0 hemma mot Gefle. Vi ska inte glömma att Gefle är ett svårspelat lag men MFF borde ändå kunnat ta tre poäng på hemmaplan men så blev ej fallet.

Flest mål i premiäromgången blev det på Behrn Arena där Örebro förlorade mot nykomlingen Åtvidaberg med 3-4. Publiken då? Jo flest åskådare hade AIK-Mjällby och minst hade Syrianska mot IFK Göteborg. Totalt gick 84664 personer på premiären vilket jag tycker är en bra siffra medtanke på det kalla vårvädret men siffran är 6974 färre än premiäromgången i fjol. Men i den fanns det då tre stycke derby i den första omgången så det förklarar nedgången något.

Nu lämnar vi fotbollen för det här inlägget och går i stället över till ishockey och kvalserien. För ikväll kan Rögle utföra en stor bragd genom att ta sig till Elitserien. Dte är nog något som ingen av experterna trodde innan säsongen började. Inför kvällens nästsista omgång står det klart att Djurgården får lämna hockeyns finrum och istället står det mellan Timrå, Rögle och Leksand.
Timrå behöver en poäng för att säkra Elitserieplatsen och jag tror faktiskt att dom klarar av pressen och vinner hemma mot Leksand och tar tre poäng. Gör dom det spelar det ingen roll hur det går för Rögle borta mot Örebro. Men som sagt har Rögle allt i egna händer och behöver "bara" vinna ikväll för att ta steget tillbaka till eliten. Och jag tror faktiskt dom klarar av det. RBK har inget att förlora utan kan bara spela på som dom gjort i kvalserien.

Räkna med att det blir två spännande matcher i hockeyns kvalserie i kväll.

Inga kommentarer: